COLOURBOX5700486

Halsbrann

Halsbrann er en av de vanligste helseplagene i verden. En av fire er så plaget at det har en alvorlig innvirkning på deres livskvalitet. Halsbrann kan være både smertefullt og utmattende, og halsbrann kan bli helsefarlig.

Les mer om halsbrann

Tilbakevendende plager / Syrepumpehemmere

  De fleste opplever halsbrann av og til, men hvis du har tilbakevendende episoder i løpet av få måneder, bør du ta tak i problemet. Halsbrann er ubehagelig å leve med og kan over tid forårsake alvorlig helseskade.

  SOMAC Control er et reseptfritt legemiddel for korttidsbehandling ved reflukssymptomer hos voksne. Inneholder 20 mg pantoprazol.  Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

  Sporadisk plaget / Syrenøytraliserende

   Om du av og til føler en smertefull, brennende fornemmelse i brystet som fortsetter opp i halsen, plages du sannsynligvis med halsbrann eller sure oppstøt. Det oppleves ofte som en frustrerende lidelse som du deler med millioner av andre mennesker.

   Titralac er et reseptfritt legemiddel og inneholder virkestoffet kalsiumkarbonat.

   Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

   Halsbrann

   Halsbrann er en av de vanligste helseplagene i verden. En av fire er så plaget at det har en alvorlig innvirkning på deres livskvalitet.

   Halsbrann kan være både smertefullt og utmattende, og halsbrann kan bli helsefarlig. Mange lever med ubehaget (smerten) fordi de ikke vet hvordan den skal behandles optimalt. Mange «flikker» på problemet med raske og kortvarige løsninger. Hos mange kommer også symptomene fort tilbake.

   Halsbrann føles som en brennende smerte i nedre del av brystet. Den starter ved brystbenet og stråler opp mot halsen, sammen med en sur eller bitter smak i hals og munn. Det kan føles som om mat sitter fast i bryst eller hals, eller at den kommer opp igjen i munnen. Anfallene kan etterlate seg en sår hals og kan likne på astmaanfall. Symptomene varierer fra person til person og kan vare fra noen minutter til mer enn en dag. Episodene av halsbrann kan oppstå når som helst på dagen eller vekke deg i løpet av natten.

   Halsbrann skyldes en vanlig dysfunksjon i fordøyelsessystemet. Syre kommer ofte opp i spiserøret på grunn av at ventilen (spiserørets lukkemuskel) mellom magen og spiserøret ikke lukkes ordentlig. Når maten passerer gjennom spiserøret ned til magen, åpnes lukkemuskelen mellom spiserøret og magen slik at maten kan passere. Deretter lukkes den for å hindre at magesyre kommer tilbake til spiserøret. Når lukkemuskelen ikke lukkes ordentlig, strømmer magesyre tilbake til spiserøret. Dette kalles syrerefluks. Magesyre er meget etsende og irriterer den ømtålige innsiden av spiserøret.

   Over tid kan den ødelegge spiserøret og øke risikoen for mer alvorlige sykdommer.

   Ekslusivt i Apotek

   Kjøp Takedas produkter kun på apotek.

   SOMAC Control får du på apotek

   Våre produkter selges kun i apotek grunnet gjensidig høy krav til kvalitet og dokumentasjon i alle ledd frem til de er på plass i hyllene på apotek.  Vi i Takeda har kunnskapsrike ansatte som bidrar til at apoteket kjenner både sortiment og fagområdet slik at de kan gi riktige anbefalinger og råde videre til deg som kunde.